Risgrynsgröt

Du behöver 4 dl vatten 2 dl grötris rundkornigt 0.5 tsk salt 6 dl mjölk Gör så här 1 Blanda vatten, ris och salt i...


4 portioner

Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 2 dl grötris rundkornigt
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk

Gör så här

1
Blanda vatten, ris och salt i en rymlig, mikrosäker form. Täck formen med ett plastlock avsett för mikrougn. Koka upp på hög effekt (750 W), mikra i 5 minuter.

2
Fortsätt att mikra på 360 W i 5 minuter. Rör i mjölken. Mikra under locket först i 5 minuter på 750 W, därefter på 360 W i 35 minuter. Rör i mera mjölk mot slutet av mikringstiden om gröten verkar tjock.

3
Kanel, farinsocker och den obligatoriska mandeln hör till. Men den ska vara skållad så att det inte går att fuska, vare sig man vill “bli gift” eller inte!


Kommentar:
Detta recept är anpassat för mikrovågsugn. För fler mikrorecept klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top