Kryddig korvgryta

Du behöver 4 st lökar stora gula 9 st potatis falukorv ca 500 g 1/2-1 tsk salt svartpeppar ca 2 krm 1 msk kummin 2.5...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st lökar stora gula
  • 9 st potatis
  • falukorv ca 500 g
  • 1/2-1 tsk salt
  • svartpeppar ca 2 krm
  • 1 msk kummin
  • 2.5 msk paprikapulver milt
  • 3.5 msk tomatpuré
  • 1.5 msk senap vanlig
  • vatten ca 5 dl
  • hackad persilja

Gör så här

Skala och skär lök och potatis i klyftor. Ta skinnet av korven, skär den i tjocka skivor, sedan i fjärdedelar. Varva lök, potatis och korv med salt, peppar och kummin i en rätt stor gryta. Rör ut paprikapulver, tomatpuré och senap i lite av vattnet, blanda i resten av vattnet och häll i grytan. Sjud det hela under lock cirka 20 minuter. Strö över persilja. Klart att äta – med brytbönor till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top