• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • 3 lyxiga och lättlagade rätter med kallrökt lax

    Bland sina gravade och varmrökta vänner i disken kan den kallrökta laxen hamna i skymundan. Här får den revansch i krämig pasta, på pizza och i gott sällskap av stekt spetskål.

    3 lyxiga och lättlagade rätter med kallrökt lax
    Foto: Björn Tesch
    Krämig linguine med rökt lax
    Huvudrätt

    Krämig linguine med rökt lax

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Pizza bianca med rökt lax
    Huvudrätt

    Pizza bianca med rökt lax

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Rökt lax med stekt spetskål
    Huvudrätt

    Rökt lax med stekt spetskål

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om kallrökt lax

    Kallrökt lax är utmärkt att ha på lut i kylen eftersom den håller länge i oöppnad förpackning. Öppnad förpackning bör förbrukas inom tre dagar.

    Perfekt att ta fram till en nyttig och snabb lunch, middag eller lyxig utflyktsmacka. 

    Det är den låga röktemperaturen som skiljer den kallrökta laxen från den varmrökta. Den förra röks i 20–30 grader och får därför en konsistens som liknar rå lax, medan varmrökt liknar kokt efter att ha rökts i 70 grader.

    Att frysa överbliven lax går bra. Den har redan varit fryst innan du köper den, annars skulle den inte gå att skiva lika snyggt. Hållbarhet i frysen är två till tre månader.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!