• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • St. Petersburg - Ståtligt, storslaget och stämningsfullt

  Den spännande staden St. Petersburg bjuder på en unik mix av öst och väst, gammalt och nytt.

  St. Petersburg - Ståtligt, storslaget och stämningsfullt

   

  Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt.

   

  Under fem sprakande höstdagar upptäcker vi det bästa St. Petersburg har att erbjuda – bland annat Eremitaget, Peterhof och den ryska matkulturen!Ett av de bästa sätten att lära känna en stad och dess kultur och människor på är genom maten. I St. Petersburg hittar du allt från lokala maträtter och kaukasiska specialiteter som till exempel blinier – boveteplättar med caviar, rödlök och smetana. Det är lätt att ta sig runt bland alla sevärdheter – till fots över floder och kanaler eller varför inte ta en tur med den vackra tunnelbanan. Men här finns också en historia som inte lämnar någon oberörd och vår guide kommer att ge oss en inblick i såväl dåtid som nutid.  Välkommen att följa med till staden som överraskar – St. Petersburg.

   

  Palatset Peterhof också kallat Sommarpalatset med sina förgyllda bronsstatyer.

   

  Dag 1 Ankomst och palatset Peterhof

  Under morgonen lämnar vi vår skandinaviska flygplats för flyget mot St. Petersburg där vi möts upp av vår svensktalande guide. Vi börjar med att åka till det vackra palatset Peterhof, som grundades av den ryske tsaren Peter den Store under 1700-talets början. I parkanläggningen finner vi den ståtliga Stora Kaskaden, vattentrappan med 64 fontäner och 37 förgyllda bronsskulpturer. Efter besöket fortsätter vi till St. Petersburg, för incheckning på Hotel Azimut. Gemensam middag på hotellet. 

   

  Dag 2 St. Petersburg

  Idag väntar en spännande stadsrundtur där vår guide visar oss stadens vackra sevärdheter som paradgatan Nevskij Proskekt, Amiralitetet, Vinterpalatset och Uppståndelsekyrkan. Vid floden Neva, i de äldsta delarna av staden ser vi den ståtliga Peter Paul-fästningen och dess katedral med samma namn. Efter en givande rundtur har vi eftermiddagen och kvällen fri. Kanske lockar ett besök på teatern, eller på någon av stadens trevliga restauranger?

   

  Eremitaget rymmer konstsamlingar från tex Leonardo da Vinci, Michelangelo och Claude Monet.

   

  Dag 3 Eremitaget och upplysta St. Petersburg

  Efter en god frukost åker vi till Eremitaget, som utgörs av sex byggnader, där det berömda Vinterpalatset, tsarfamiljens residens fram till revolutionen 1917, är den mest kända. Vi går in på konstmuseet och får själv välja vilka av alla de vackra konstverken som lockar oss mest. Under sen eftermiddagen samlas vi åter vid vårt hotell för en rundtur i den vackra staden, som brukar kallas för Rysslands Venedig. Vi färdas med buss längs de spektakulära alléerna och längs med kanterna av floden Neva och får se St. Petersburg från sin kanske allra bästa sida!

   

  Dag 4 Fri Dag - Vodkamuseet - Avskedsmiddag

  Idag har vi hela dagen på fri hand. Kanske missade du några konstverk på Eremitaget som du gärna vill tillbaka till? Kanske känner du för att ströva längs stadens gågator eller upptäcka stadens vackra tunnelbana? Under tidig kväll åker vi till det ryska vodkamuseet där vi under guidning provar flera olika vodkasorter innan en god avskedsmiddag med ryska specialiteter väntar.

   

  Dag 5 Hemresa

  Efter några givande dagar i denna metropol fylld av kultur och historia vänder vi blickarna västerut och flyger hemåt mot Skandinavien igen.

   

  Arkitektoniska mästerverk imponerar vart man än vänder blicken.

  Resdatum

  Avresa 15 oktober 2020
  Hemresa 19 oktober 2020
  Avreseflygplatser: Arlanda och Köpenhamn

  Pris

  8 995 kr per person i del i dubbelrum

  Allt detta ingår i resans pris

  • Flyg Skandinavien - St. Petersburg t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen – hotellet t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar (dag 2–5)
  • Välkomstmiddag
  • Svensktalande lokalguide
  • Utflykt: Besök vid Peterhofpalatset
  • Utflykt: Stadsrundtur i St. Petersburg
  • Utflykt: Eremitaget med Vinterpalatset
  • Utflykt: Upplysta St. Petersburg
  • Utflykt: Vodkaprovning med avskedsmiddag

  Tillägg

  Avresa Köpenhamn: 1000 kr

  Enkelrumstillägg: 995 kr

  Avbeställningsskydd: 6% av resans pris genom ERV

  Reseförsäkring: 235 kr som komplement till hemförsäkringen

   

  Så här bokar du

  Ring Scandorama 040-600 00 00 eller gå in på www.scandorama.se/icakuriren där samtliga läsarresor med Scandorama också finns presenterade.

   

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!