Som du ser på bilden här uppe så växer cashewfröet (nöten) under en paprikaliknande frukt som kallas cashewäpple. Äpplet är ätligt, men på grund av sin bittra smak är det ingen vanlig frukt att äta. (Se filmen här nere i artikeln)
I ett litet cashewformat skal finns alltså själva nöten. Den är inte helt lätt att plocka ut, då den innanför skalet är skyddad av ett svart kladdigt ämne som bränner på huden.
Cashewträden växer i tropiska länder och de största exportländerna är Vietnam, Nigeria och Indien. När man ser hur märkligt de växer och hur ogärna de vill komma ut i de fria, så skänker vi en extra tanke av tacksamhet till alla som jobbar med att skörda den goda men krångliga cashewnöten.
Här nere i artikeln har vi samlat en massa goda recept med cashewnötter. En fantastik nöt som passar väldigt bra i mat och som du kan äta mycket av. Visste du till exempel att man kan göra sin egen creme fraiche på cashewnötter?
Kyckling med cashewnötter
Recept från Icakuriren.se
Halstrad tonfisk med rostade cashewnötter
Recept från Icakuriren.se
Cashewnötter med chili och ingefära
30 minuter Recept från Icakuriren.se
Creme fraiche på cashewnötter
5 minuter Recept från Icakuriren.se
Kycklinggratäng med bananer och cashewnötter
1 timme Recept från Icakuriren.se