Syltad squash med chili

Gott till fläskkött, kyckling eller lufttorkade charkuterier.

Du behöver

  • 2 kg squash grön och/eller gul
  • 1 st röd chilipeppar
  • 4 dl ättiksprit 12 %
  • 6 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 8 dl strösocker
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 1 msk gult senapsfrö
  • 2 st stjärnanis

Gör så här

1

Skala, dela, kärna ur squashen med en tesked. Skär squashen i 2 cm breda bitar. Kärna ur och skiva chilin tunt. Lägg squash och chili i en skål med ättiksprit, vatten och salt. Rör om och lägg en tallrik över som tyngd. Låt stå svalt, 1 dygn.

2

Sila ner spadet i en gryta. Tillsätt socker, pepparkorn, senapsfrö och stjärnanis, och koka upp. Tillsätt squash och chili och koka på svag värme, 5–10 minuter.

3

Häll över i varma rena glasburkar och förslut med lock. Låt svalna och förvara i kylen.

Scroll to Top