Maria och Kamran Montazami om kärleken

Hur får man kärleken att blomstra i 25 år? Ja. inte genom att ligga i negligé och vänta i sängen när maken kommer hem, menar hollywoodfrun Maria Montazami. Kärlek som ska hålla måste vara djupare än så. – Det handlar om att finnas där för varandra och inte älta småsaker.

Så firar Montazamis Alla hjärtans dag

● Alltid hemma tillsammans med hela familjen.

● De dukar allting i rosa och pyntar hela trädgården med utspridda rosenblad.

● Kamran köper ofta presenter till barnen. Maria är bäst på att hitta den perfekta presenten till sig själv – det anser båda..

● Mycket tända ljus. Men inte för mycket planering – det tar bort charmen.

Så hittar du kärlek i vardagen

Montazamis bästa tips

1) Uppvakta varandra. Vi har en dejt en gång i veckan och gärna då lite uppklädda.

2) Var ärlig så att ni vet att ni alltid kan lita på varandra. Håll inte med hela tiden och använda inga vita lögner.

3) Skratta. Skoja till det och ha roligt.

4) Ta hand om dig själv. Om du mår bra kommer det spegla sig i din personlighet. Var frisk, träna, ät nyttigt, var aktiv.

5) Umgås mycket med din familj och dina vänner, var social och öppen och ha roligt tillsammans. Sitt inte hemma och titta på tv jämt utan gör roliga saker.

Maria och Kamran Montazami om kärleken

En skön och solig dag i Laguna Niguel utanför Los Angeles.

 

Sedan jag var här sist har Maria Montazami skaffat sig ännu en hund. Ett vitt litet knyte hoppar upp och ner i köket där större delen av familjen hänger kring kaffemaskinen.

 

Samtidigt som Kamran och Maria slår sig ned i en av alla sina möbelgrupper som deras enorma pool är omgiven med, kommer plötsligt ett par vänner till familjen ut från huset. Strax därefter kommer yngsta sonen ut med två kompisar på sina skateboards. Det verkar svårt att få lugn och ro för en intervju och Kamran berättar att så här är det alltid under helgerna.

 

Givmildhet och generositet är karaktäristiskt för paret Montazami. Det är just det kärlek till en annan människa handlar om, konstaterar de båda när vi senare hittat en lucka för att sitta ner och prata.

 

Kamran berättar, att det han föll för hos Maria när de blev tillsammans var det svenska i henne.

– Det är svårt att ta på, men det är sättet Maria pratar på, hur hon tänker och beter sig. Jag tyckte att hon skilde sig från alla andra kvinnor här. Maria är väldigt sann och ärlig i allt hon gör. Hon säger allt hon tänker på och tro mig, det kan vara otroligt uppfriskande.

– Vi kompletterar varandra bra. Maria är den som har tillbringat mest tid med barnen. Jag har alltid varit mer upptagen med jobb, men barnen vet att jag alltid finns där när det väl gäller.

– Vilket har gett oss toppenbarn och stora pengar, flikar Maria in.

– Maria är kärleksfull men strikt och bestämd som mamma. Hon ger barnen frihet att kunna utvecklas som individer, men låter det aldrig gå överstyr. Vi båda finns där för dem och är beredda att guida dem genom livet. Under helgerna försöker jag vara ledig så att vi alla kan göra något kul tillsammans, säger Kamran och viskar på skoj att Maria ändå inte vill ha honom hemma för länge.

– Nej, jag kan inte se honom bara sitta i soffan och inte göra något. Då tycker jag att han kan känns lat. Jag sitter som du ser aldrig heller still, säger Maria som sprungit in efter ett par armband som Kamran, utan att bli tillfrågad, hjälper henne att stänga låsen på.

 

Men om ni aldrig sitter ner tillsammans, när hinner ni då prata?

– Vi pratar på morgnarna, när vi står och gör oss i ordning vid var sitt handfat. Vi är inte ett sådant par som ringer och kallpratar med varandra till exempel, säger Maria.

 

Kamran och Maria har konflikter som vilket annat par som helst.

– Vi bråkar massor och jag kan skrika till honom, men ingen av oss är långsinta. Vi har alltid varit väldigt ömma med varandra och inte varit rädda för att gosa framför barnen.

– Kärlek handlar om att finnas där för varandra och inte älta småsaker. Att se framåt och inte bakåt. Vi har bestämt att hålla ihop och aldrig ge upp, oavsett. Jag ligger inte i negligé och väntar i sängen när han kommer hem, men jag försöker alltid att möta honom med ett leende, säger Maria och skrider bort till ett av köksskåpen och plockar fram ett av hennes många beryktade läppstift.

 

Maria och Kamran Montazami om kärleken

Maria och Kamrans bästa kärlekstips är att ha roligt tillsammans, skoja med varandra och inte alltid ta allt på så stort allvar.

 

Hon målar munnen några varv och kommer tillbaka. Sedan springer hon bort och hämtar flera olika vitaminer som hon sväljer med hjälp av ett glas vatten. Maria är uppe i varv samtidigt som hon lyckas vara lugnet själv.

 

Hur viktigt är förlåtelse för er?

– Vi är ofta väldigt eniga. Men om det gått ett tag och vi tjurat om en sak kan jag vara den som säger “men Kamran, nu har det gått två dagar och vi vet att vi kommer vara gifta för alltid. Är det inte dags att bli sams nu?”

– När vi bråkar så kan det handla om barnen, till exempel är jag mycket mer upprörd om något barn inte håller en tid, säger Kamran.

 

Maria däremot upplever att Kamran ofta är på henne för sin svenska accent.

– Du älskar att reta mig och det är väldigt irriterande, förklarar Maria för sin man som “ger tillbaka” och förklarar att det mest irriterande med hans fru är att hon aldrig låter honom avsluta meningar eller orkar lyssna på hans hela resonemang.

– Hon tror sig veta vad jag ska säga.

– Men jag vet ju ofta det, säger Maria och båda fnittrar kärleksfullt.

 

Vad är skönhet för er?

– En kvinna som Maria. Någon som är ärlig på insidan.

– Jag tycker att ärlighet, godhjärtad och osjälviskhet är egenskaper som speglar skönhet. En människa kan vara så fin på utsidan, men inte tänka på andra människor. Då blir denna person plötsligt ful, menar Maria och fortsätter:

– Mer ytligt sett så tycker jag att skönhet handlar om hur man kan mixa dyra och billiga kläder. Jag är så lyckligt lottad som är lång. Jag passar i nästan allt jag sätter på mig. Jag tycker det är viktigt hur man klär sig. Jag minns en kvinna som tog med sitt barn ut klädd i en röd och en blå strumpa. Jag tycker det är hemskt att låta sitt barn styra så. Mina barn vet att när man går ut så tar man till exempel inte på sig flipflop. De vet när de måste vara propert klädda och det har aldrig varit något gnäll.

 

Varken Kamran eller Maria vill beskriva sig som fåfänga.

– För mig tar det tre minuter framför spegeln innan jag är klar, för Maria tar det längre tid för hon har ju så mycket hår, säger Kamran och Maria berättar att hon tar botox för att få bort en rynka i pannan.

 

Paret Montazami beskriver sig som “väldigt trogna”.

– Ingen av oss är ute själva om kvällarna. Går vi ut då gör vi det tillsammans. Varken Maria eller jag är själviska eller avundsjuka av oss och vi stannar för det mesta hemma, säger Kamran.

 

När de båda går ut får de båda räkna med blickar från det motsatta könet på sin respektive.

– Det är okej att Kamran tittar på andra, jag vet att alla män tittar på andra kvinnor. Jag kan själv titta på andra kvinnors bröst till exempel, säger Maria och berättar om sin bästa väninna Mindys “mjuka hylla”.

– Som att inte männen trånar efter dig, säger Kamran och berättar att männens blickar är allt annat än få när paret är ute.

 

“Det är bara att vänja sig, varje man vänder sig om efter mamma” lär ena dottern ha sagt till Kamran en dag.

 

Två religioner

Han är uppvuxen i ett muslimskt hem.

– Jag är inte aktiv muslim och går inte till moskén. Min tro handlar inte om religion utan om att göra gott mot andra. Vem du är, är så mycket viktigare än vilken religion du tror på.

 

Maria däremot är “stolt kristen”.

– Jag är inte uppvuxen i ett hem där vi gick till kyrkan, mina föräldrar är inte troende eller så. Men för ungefär tio år sedan tog jag ett större beslut och det är det bästa jag har gjort i mitt liv. Gud är Gud i himlen för mig. Min kristna tro har hjälpt mig att få perspektiv i livet. Medan vissa anser att det nästan är pinsamt att tro på Gud, känner jag tvärtom. Det ger mig en inre frid.

 

Paret Montazami ser inget problem i att de inte delar varandras tro.

– Vi är ett perfekt exempel på hur kan leva ett lyckligt liv utan att låta religionen komma emellan, konstaterar de.

 

Både Marias och Kamrans föräldrar är skilda och de hade frånvarande fäder under uppväxten.

– Jag och min svärmor har en bra relation. Visst kan vi bli irriterade, men vi älskar varandra, säger Maria och

 

Kamran berättar att hans mamma ofta säger att han har “världens bästa fru”.

– Vi är en perfekt kombination och skrattar mycket tillsammans. Som två riktigt bra vänner. Maria är den roligaste av oss båda. Hon är även den som är mest social. Jag tycker det är roligt att det blir två säsonger till för Maria i Svenska Hollywoodfruar. Det är kanon med en ny erfarehet som den och jag förstår varför alla stoppar Maria på gatan och vill ta bilder eller ha en autograf när vi är på besök i Sverige. Hon är verkligen älskvärd, säger Kamran och ger sin alldeles egna Hollywoodfru en puss på munnen.

 

Maria och Kamran Montazami om kärleken

Personligt

NAMN: Maria och Kamran Montazami.

BOR: I villa på 480 kvadratmeter i Laguna Niguel, Orange County, Kalifornien.

FAMILJ: Barnen Sara, 22, Hanna, 19, Emma, 15 och Nicholas, 14.

GÖR: Kamran, 51, är framgångsrik mäklare. Maria, 47, har egen väskkollektion och är svensk tv-kändis i succéserien Svenska Hollywoodfruar.

Scroll to Top