Astrologen Margareta Hedin om 2022: Vi kan börja tro på en lättare tid

Astrologin är inte bara ett jobb för Margareta Hedin, utan en naturlig del av världsbilden. Den finns med henne hela tiden och hon kan se vad som ska hända, ibland flera år framåt. – Det är slut på eländet för ett tag framöver nu, säger Margareta.

Margareta Hedin är en av Sveriges mest populära astrologer och bloggar på Astrobloggen, som lockar tusentals läsare varje dag.

– Horoskopet är själens karta, lika individuellt som en snöflinga, säger hon när hon tar emot i sitt lilla mysiga kryp-in Isis kammare i Gamla stan i Stockholm.

Margareta är utbildad astrolog och representerar Sverige i OPA, Organisationen för professionell astrologi, med hög internationell standard och omfattande regelverk för etik och moral.

Idag är astrologin hennes heltidssysselsättning, men så har det inte alltid varit. Hon inledde sin karriär som kammarskrivare på socialförvaltningen, något som enligt henne “var fruktansvärt”. Sedan bildade hon familj och startade städbolag.

1992 öppnade Margareta välbesökta Isis kammare på Drottninggatan i centrala Stockholm. Numera huserar hon alltså i Gamla stan men tar inte längre emot drop in-kunder utan endast bokade konsultationer. Och så undervisar hon blivande astrologer.

Hur började intresset för astrologi?
– När jag var tonåring i slutet av 1970-talet svepte en ny-andlig våg över världen, med nya terapiformer som gestaltterapi. Självhjälpsböcker, tarotkort, healing och astrologi blev väldigt hajpat. Jag var en av dem som omfamnade det här och gav mig hän med hull och hår. Jag pluggade på, läste massor av böcker och testade allt möjligt. Jag har gått kurser i det mesta.

– Men ganska snabbt fick jag klart för mig att astrologin är den stora läran, så jag valde att fördjupa mig i den.

Så hur fungerar egentligen astrologi?
– Horoskopet används som en utgångspunkt i alla frågeställningar: Kommer man att träffa den rätte? När är det läge att gifta sig? Göra slut? Byta jobb? Komma över en sorg? Ja, allt som man har på hjärtat – hela den mänskliga erfarenheten, som förstås är väldigt bred.

Margareta understryker att astrologi är mycket mer avancerat än vad de flesta tror och menar att hon aldrig blir fullärd. Hon pluggar alltid och lär sig nya saker, precis som alla andra seriösa astrologer hon känner.

– Man ska minnas att vi som sysslar med evolutionär astrologi, alltså den typen av astrologi som ser varje individs födelsehoroskop som en karta över själens utveckling, många gånger också har pluggat
exempelvis psykologi. Den moderna astrologi vi sysslar med idag är väsensskild från den man höll på med under antiken.

Hon berättar att den schweiziske psykoanalytikern Carl Jung var den som förde in astrologi i psykoanalysen. För Jung var astrologi summeringen av all uråldrig kunskap om psykologi.

Att det finns människor som är skeptiska och tycker att astrologi bara är flum bryr hon sig inte så mycket om.

– Jag slösar ingen energi på dem och försöker inte omvända någon. Jag lägger hellre min tid på att hjälpa dem som är intresserade.

Men att många är misstänksamma förvånar inte, för så har det varit länge. Förr var astrologi en världsreligion och kyrkan upplevde den som en konkurrens och ett hot.

– När människor säger att de inte tror på astrologi beror det förmodligen på att den var bespottad under så lång tid.

Astrologen Margareta Hedin om 2022: Vi kan börja tro på en lättare tid
– Jag lever astrologi – det är helt naturligt för mig, säger Margareta.

Men när man läser veckotidningshoroskop om de tolv olika tecknens kommande vecka, hur pass pålitligt är det egentligen?
– Solteckenastrologi, som man använder när man skriver i veckotidningar, är en särskild teknik. Det är ju inte ett personligt horoskop utan säger något mer generellt om ens stjärntecken. Själv tar jag det på allvar och hittar inte på. Men vill man ha en djupare konsultation får man komma till mig.

Vad kan du se och läsa i stjärnorna?
– Jag kan se allt! En konsultation tar mellan en och en och en halv timme. Jag börjar med att titta på en människas personlighet och använder den som grund. Sedan försöker jag besvara kundens frågor och ge råd om allt från ekonomi och jobb till kärlek och relationer. Alla möjliga mänskliga förekommande frågor, helt enkelt.

– Däremot sysslar jag inte med medicinska spörsmål. Om jag ser att något kommer att hända med personens hälsa så råder jag hen att träffa en läkare. Längre än så går jag inte. Jag är mer inriktad på det personliga och dagliga livet. Att hjälpa människor på olika sätt.

Hur ställer du ett horoskop?
– Jag behöver datum och tid för födelsen samt födelseplats. Har man inte tiden kan jag göra horoskopet “baklänges” genom att fråga mig fram, men det är trixigt.

Margareta frågar när jag är född, vilken tid och plats, och knappar sedan snabbt in det på datorn. Hon vänder skärmen mot mig och visar mitt födelsehoroskop. Sedan säger hon ett par träffande saker om min personlighet och ställer några kontrollfrågor.

Hon skrattar och säger att “husen” avslöjar att jag är intresserad av kommunikation. Det kanske inte var så svårt att lista ut i och för sig, men hon säger också att jag har ett spännande kreativt projekt framför mig. Känner ett litet pirr av förväntan. Jag tror att jag vet vilket projekt hon syftar på.

Hur har astrologin påverkat ditt eget liv?
– På alla sätt. Det är mitt liv helt och hållet, något som jag alltid tänker på. Jag tycker inte det är jobbigt, utan det är en inställning jag har. Jag lever astrologi – det är helt naturligt för mig. Dessutom är det kul och berikande. Jag ser ju saker som ska hända, ibland flera år innan de inträffar.

Hon berättar att i december 2019 samlades representanter för astrologiorganisationen OPA via Zoom och hade fredsbön och ljusarbete och mediterade tillsammans.

– Vi visste att något var på gång eftersom vi såg ett par illavarslande astrologiska fenomen och insåg att något stort skulle hända med världen.

Strax därpå kom rapporterna om de första dödsfallen i covid-19 och astrologerna var inte överraskade. Nu menar Margareta att vi kan se fram emot ett ljusare år. I slutet av 2020 möttes de båda planeterna Saturnus och Jupiter i en så kallad konjunktion, något som sker vart 20:e år.

– Det var extra märkvärdigt eftersom det skedde i ett helt nytt element – luft – och för första gången på 200 år gick vi in i vad som inom astrologin kallas för luftmutationscykeln. Vi kan få en föraning om Vattumannens tidsålder nu.

Förhoppningen är att intelligensen, förståndet och lösningarna i luftelementet kommer att segra över materien, jordelementet. Vi kan börja tro på en ny och lättare tid. Det är slut på eländet nu för ett tag framöver.

Astrologen Margareta Hedin om 2022: Vi kan börja tro på en lättare tid

Missa inte vår nya tidning Astro!

Så blir ditt 2022 – stjärntecken för stjärntecken!

Finns i butik – eller köp på www.dintidning.se/astro

Scroll to Top