“Öppna dig för kärleken – det handlar bara om att våga!”

Mediet Benny Rosenqvist svarar på era frågor och funderingar. I det här numret handlar det om kärleken, den som är så svår att finna men så underbar. Näst Fråga Benny kommer i Hemmets Journal nr 13/2019.

Man måste vara färdig för att älska någon och man måste tro att man är värd kärlek, tro på sig själv.
Många har ett stängt hjärta och förstår inte ens själva hur gärna de vill träffa någon. Rädslan är för stor!
Listan med krav på den man ska kunna älska kan också bli så lång att ingen kan leva upp till den.

Och lever man redan med någon är det lätt att hitta fel. Men den perfekta människan än ännu inte född! För mig är lyckan och kärleken mina vänner, all den kärlek jag möter i mitt arbete och en hund som ger villkorslös kärlek. Jag är så tacksam.

Glöm inte att både egna och andras barn kan ge kärlek i ditt liv.

Ärlighet är en förutsättning för kärleken och den måste börja hos dig själv. Vi måste se vem vi är och vad vi vill ha ut av en relation.

Är du en “givare” kanske du ska lära dig att bli bättre på att ta emot. Är du en ständig “mottagare” så lär dig att ge.

Att ta emot kärlek är svårt och att lita på att man verkligen är älskad är ännu svårare. Men kärleken är den stora läromästaren när det handlar om att kära känna sig själv.

Den spegling du ser utvecklar dig. Men man måste också lära sig att lyssna på andra människor.
De flesta förhållanden bryts upp på grund av för dålig kommunikation. Min mormor brukade säga: Lär dig att inte lägga dig osams med den du älskar så vaknar du inte upp med en huvudkudde som är tung av vrede. Och visa respekt för vad den andre vill.

Jag är privilegierad som får möta så många i kärlek och får så mycket tillbaka. Det är en rikedom!

Bennys fem bästa råd om kärlek och relationer

# Låt aldrig rädslan styra över din känslor.

# Försök att vara villkorslös i kärleken.

# Kommunicera om problemen innan de blir för stora.

# Lämna en relation om du inte känner kärlek. Då har du möjlighet att släppa in den riktiga kärleken.

# Om någon misshandlar dig fysiskt eller psykiskt – försök lämna personen omedelbart. Misshandeln kommer att upprepas!

Benny svarar på läsarnas frågor om kärlek:

När dyker mannen i mitt liv upp?

För ungefär fyra och ett halvt år sedan skrev jag till dig och frågade om jag skulle träffa en ny man. Jag fick svar och du berättade att jag skulle möta en man. Men ännu har det inte dykt upp någon! Är det någonting som jag har missat?
M-L

“Gänget” jag jobbar med har ingen tidsuppfattning. Vi träffar de vi ska träffa när tiden är mogen. Då är det som om ett fönster öppnar sig. Dessutom har man lite ansvar för att jobba lite själv så att någonting händer. Men det vill till att du har lite tålamod och du kan vara lugn – mannen som ska komma in i ditt liv springer inte bort.
Kram,
Benny

Blir jag sambo och pensionär samtidigt?

Trots att han varit borta i över 40 år saknar jag fortfarande min pappa så mycket även om jag märker att han finns hos mig när jag har det svårt. Jag undrar om min mamma och han snart kommer att återförenas.

Jag har genomgått flera separationer och undrar om jag än en gång kommer att bli sambo när jag går i pension till sommaren. Kommer det att gå bra, blir jag lycklig och glad?

Anne

Ja, din pappa kommer ofta och hälsar på dig och han och din mamma kommer att återförenas när tiden är inne.
Varje separation lär oss något om oss själva. Hade du inte separerat så hade du ju inte träffar den du har idag. Du blir lycklig sambo och kärleken kommer att blomstra i ditt liv.
Kram,
Benny

Blir jag farmor?

Jag är så orolig för min dotter och hennes sambo. De är 40 plus men har ännu inte fått något barn. Jag skulle bli så glad om de blev en liten familj. De bor i lägenhet och jag undrar om de kommer att flytta till hus.
Orolig mamma

Ja, vi vill ju så mycket för våra barn. Men det är de som ska vilja. Din dotter och hennes sambo vill verkligen ha barn och det kommer de att få. Jag ser två barn men också att de får läkarhjälp för att det ska bli verklighet.
De flyttar till ett enplanshus med stora öppna utrymmen. Hör finns bara två trappsteg så det är lätt att komma in och ut med barnvagn. Kärleken kommer att blomstra!
Kram,
Benny

Möter jag någon snäll man?

Har bott ensam i sju år nu. Ja, jag var ganska ensam när jag var gift också. Orkade till slut inte.
Jag trivs med att vara för mig själv, även om det kan bli lite väl ensamt ibland.
Kommer jag att träffa någon snäll man?
Jag har också funderingar på om jag ska bo kvar där jag bor eller om jag ska flytta. Kommer min värk att bli bättre?
En som funderar

Ensamhet i en relation är värre än självvald ensamhet.
Du är både extrovert och introvert och det passar dig att leva som särbo. Och visst träffar du en ny man! Han har ett långt äktenskap bakom sig så han kan det där med relationer.
Det är en händig man. Jag ser honom med en hammare, kanske är han snickare.
Vad gäller din värk så får jag känslan att du inte fått riktigt rätt diagnos. Sök läkare igen så kommer du att bli bättre.
Kram,
Benny

Har han en annan?

Jag är en 71-årig kvinna, änka sedan åtta år. För tre år sedan träffade jag en ny man som jag är väldigt kär i men jag är så orolig för att han inte har samma känlsor för mig. Jag har frågat honom många gånger och aldrig fått något svar.
Han träffar en annan kvinna som han har känt i åtta år. Jag har frågat om de har ett förhållande men han säger att det är bara vänskap mellan dem.
Men själv är jag så ledsen och orolig, han prioriterar alltid henne och kan aldrig bestämma om vi ska träffas.
Snälla Benny kan du se hur det blir? Jag älskar honom så mycket men vill inte bara ha honom till låns.
Ge mig ett svar även om det inte är positivt!
Orolig kvinna

Jag kommer att tänka på den gamla historien om den oroliga kvinnan som ständigt frågar sin man om han älskar henne.
– Det har jag ju sagt att jag gör, säger han. Jag meddelar om det blir någon förändring …
Precis så är det med den här mannen. Han är inte så mycket för stora ord men om du lyssnar till ditt hjärta så vet du att han är ärlig.
Jag tror på en gemensam framtid för er men det krävs mod för att älska en annan människa. Man kan sabotera bara genom tankar, gör inte det.
Kram,
Benny

Varför verkar min son så olycklig?

Jag träffar ofta mina söner och vi pratar i telefon eller sms:ar varje dag. Min ene son ser så ledsen ut, han ler eller skrattar som han gjorde förut.
Han är ofta trött och verkar inte trivas med sitt liv. Han är gift och har inga barn men är mycket barnkär.
Det är två frågor som jag grubbar över och som håller mig vaken om nätterna. Är han lycklig i sitt äktensap? Och får han barn?
Drömmer om barnbarn

Ibland kan man fastna i en grå vardag och det kan vara svårt att ta sig ur den. Din son älskar inte sin fru men han är rädd för att ta sig ur sitt förhållande. Men till slut gör han det!
Han träffar en ny kvinna och får två döttrar, en har lockligt hår, den andra rakt. Båda kommer att tycka mycket om sin farmor! Och din sons grå vardag förvandlas till lycka!
Kram,
Benny

Ser du något om kärleken för mig?

Jag undrar om jag kommer att hitta kärleken? I så fall när? Och hur? hur kommer han att se ut? Hur kommer relationen att se ut? Snälla, berätta vad du ser!
Kristina

Klart du kommer att möta kärleken! Gör dig beredd
Mannen du möter är av normallängd – 177–178 centinter med ljusgrå ögon och mellanbrunt hår. Han har väldigt lätt för att bli röd i huden på sommaren.
Sedan tidigare äktenskap har han två barn. Han bor kvar i det hus där han bodde som gift men vill flytta.
Ni blir först sambo, sedan gifta och det blir det livslång lycka!
Kram,
Benny

Scroll to Top