Bloggaren Dagny, 106 år, lämnade sjuksängen efter olyckan – för filmpremiär

Bloggaren Dagny Carlsson skrev härom veckan på sin blogg om en olycka där hon ska ha blivit påkörd av en bil. Hon har vårdats på sjukhus för sina skador men fick under en permission från sjukhuset besöka röda mattan på sin egen filmpremiär.

“Jag hamnade på motorhuven och ramlade handlöst ner på asfalten”, skriver hon i bloggen och berättar samtidigt att hon är glad över att vara vid liv efter den dramatiska olyckan som inträffade efter årsskiftet.

“Om jag varit lika skör som många gamla tanter är hade jag brutit både armar och ben”, skriver hon.

Efter olyckan har Dagny blivit gipsad och vårdad för sårskador på Danderyds sjukhus. Detta satte dock inte stopp för Dagny när premiärvisningen av dokumentärfilmen om hennes liv, “Dagny – sätter jag mig ner nu så dör jag” skulle äga rum. I sin finaste klänning dök hon upp på biograf Zita i Stockholm. 

Filmen kretsar kring Dagnys Carlssons liv och drömmar, och kommer att visas på SVT.

– Man måste använda de dagar man har kvar. Om jag sätter mig ner dör jag säkert. Av ledsnad, säger Dagny Carlsson i dokumentären enligt Året runt.

Vännen Elena Åström har underhållit bloggen under tiden som Dagny varit inlagd. Hon meddelar nu att Dagny kommer att skrivas ut från sjukhuset idag, torsdag.

– Hon kommer hem idag och några släktingar kommer att ta emot henne. Hon är på bättringsvägen, säger Elena Ström till Aftonbladet.

Scroll to Top