RECEPT FRÅN IK

Räkor med tre olika såser

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 30 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg räkor
  • gröna salladsblad
  • tunnskivad fänkål
  • 1 st baguette
  • smör
  • 1 bitar ost gärna västerbotten-, präst- eller kryddost
  • citronklyftor
  • Sötstark salsa

  • 6-8 st rädisor
  • 0.5 st gurka
  • 2 dl söt chilisås på flaska
  • Kimchimajo

  • 0.5 dl kimchi på burk
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk spad från kimchin
  • Krämig romdipp

  • 1 dl crème fraîche
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 3 msk finhackad dill
  • 3 msk röd stenbitsrom

Gör så här

1

Sötstark salsa
Ansa och skär rädisorna i små bitar. Skala och skär gurkan i små bitar. Blanda rädis- och gurkbitarna med chilisåsen. Ställ kallt minst 20 minuter, eller upp till två timmar.

2

Kimchimajo
Skär kimchin i små bitar. Mixa kimchin med majonnäs till en slät sås. Blanda i kimchispadet. 

3

Krämig romdipp
Vispa ihop creme fraiche och majonnäs. Smaka av med senap och citronsaft. Blanda i dill och rom. 

4

Lägg upp räkorna på ett fat och servera med sötstark salsa, kimchimajo, romdipp, salladsblad, baguette, smör, ost, citronklyftor och flingsalt.

5

Tips! För en annan variant på kimchimajonnäsen, ersätt kimchin med grillad paprika på burk.


Kommentar:
Det känns lyxigt och enkelt på samma gång att bjuda på rikligt med goda räkor med tillbehör. Köp färska räkor eller tina frysta, tillgång och kassa får avgöra.

Recept