Läsar-recept

Pasta med kantareller

Du behöver 4 prt pasta 1 l kantareller ca 300 g, eller skogssvamp 250 g färsk spenat 1 msk smör 250 g körsbärstomater 1 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt pasta
  • 1 l kantareller ca 300 g, eller skogssvamp
  • 250 g färsk spenat
  • 1 msk smör
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk basilika

Gör så här

1

Koka pastan enligt förpackningens anvisning. 

2

Skär kantarellerna i stora bitar och stek i en het stekpanna tills vätskan försvinner. Tillsätt spenat, smör och delade körsbärstomater och stek tills tomaterna är mjuka. Tillsätt grädde, salt och svartpeppar.

3

Vänd ihop svampblandningen med den nykokta pastan. Garnera med basilika.


Kommentar:
– Med få ingredienser fixar man enkelt en lite festligare vardagsrätt, hälsar Anne Adolfsson.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top