Paprikasoppa med surdegskrutonger

Du behöver 4 st grillade paprikor från burk avrunna 1 st gul lök 2-3 msk olja 1.5 msk tomatpuré 1 tärning grönsaksbuljong 8 dl vatten...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st grillade paprikor från burk avrunna
  • 1 st gul lök
  • 2-3 msk olja
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 8 dl vatten
  • salt och peppar

Krutonger

2 st stora skivor surdegsbröd
1-2 msk olivolja
rosmarinkvistar klippta i små bitar

Gör så här

1

Skär paprikan i fina strimlor. Skala och hacka löken.

2

Fräs löken mjuk i oljan cirka 5 minuter. Blanda i tomatpurén, smula ner buljongtärningen och fräs cirka 1 minut. Blanda i paprikastrimlorna. Späd med hälften av vattnet och koka soppan cirka 10 minuter. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och ge soppan ett uppkok. Smaka av med salt.

3

Sätt ugnen på grill 225 grader. Skär brödet i små tärningar. Blanda dem med oljan på en papprad plåt. Rosta i mitten av ugnen cirka 3 minuter, passa noga så att de inte bränns vid. Ta ut krutongerna och blanda dem med rosmarinkvistar.

4

Toppa soppan med brödkrutonger och rosmarinkvist vid serveringen.


Kommentar:
Färdiggrillad paprika ger smak åt soppan. Servera den gärna i mindre skålar
eller i tekoppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top