Du behöver
- 4 st grillade paprikor från burk avrunna
- 1 st gul lök
- 2-3 msk olja
- 1.5 msk tomatpuré
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 8 dl vatten
- salt och peppar
Krutonger
2 st stora skivor surdegsbröd
1-2 msk olivolja
rosmarinkvistar klippta i små bitar
Gör så här
Skär paprikan i fina strimlor. Skala och hacka löken.
Fräs löken mjuk i oljan cirka 5 minuter. Blanda i tomatpurén, smula ner buljongtärningen och fräs cirka 1 minut. Blanda i paprikastrimlorna. Späd med hälften av vattnet och koka soppan cirka 10 minuter. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och ge soppan ett uppkok. Smaka av med salt.
Sätt ugnen på grill 225 grader. Skär brödet i små tärningar. Blanda dem med oljan på en papprad plåt. Rosta i mitten av ugnen cirka 3 minuter, passa noga så att de inte bränns vid. Ta ut krutongerna och blanda dem med rosmarinkvistar.
Toppa soppan med brödkrutonger och rosmarinkvist vid serveringen.
Färdiggrillad paprika ger smak åt soppan. Servera den gärna i mindre skålar
eller i tekoppar.