Kyckling i kokos med chili och kokosmjölk

Du behöver 2 st kycklingfiléer helst majskyckling 1 st lime rivet skal och saften 1 msk olivolja 1 st röd chili rensad och finhackad 1.5...


2 portioner

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer helst majskyckling
  • 1 st lime rivet skal och saften
  • 1 msk olivolja
  • 1 st röd chili rensad och finhackad
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 1 msk fisksås thailändsk
  • 1 kruka färsk koriander
  • 6 st salladslökar i strimlor

Tillbehör:

jasminris

Gör så här

1
Dela kycklingfiléerna i stora bitar och lägg dem i en skål med limejuice och rivet limeskal. Rör om och låt kycklingen marinera i 1 timme.

2
Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen i 3–4 minuter tills bitarna fått fin färg.

3
Häll i chilin och stek i ytterligare 1 minut. Tillsätt sedan kokosmjölk, fisksås och hälften av koriandern och löken.

4
Koka cirka 2 minuter till. Servera med jasminris och strö över resten av löken och koriandern vid serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top