Du behöver
- 2 st kycklingfiléer helst majskyckling
- 1 st lime rivet skal och saften
- 1 msk olivolja
- 1 st röd chili rensad och finhackad
- 1.5 dl kokosmjölk
- 1 msk fisksås thailändsk
- 1 kruka färsk koriander
- 6 st salladslökar i strimlor
Tillbehör:
jasminris
Gör så här
1
Dela kycklingfiléerna i stora bitar och lägg dem i en skål med limejuice och rivet limeskal. Rör om och låt kycklingen marinera i 1 timme.
2
Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen i 3–4 minuter tills bitarna fått fin färg.
3
Häll i chilin och stek i ytterligare 1 minut. Tillsätt sedan kokosmjölk, fisksås och hälften av koriandern och löken.
4
Koka cirka 2 minuter till. Servera med jasminris och strö över resten av löken och koriandern vid serveringen.