RECEPT FRÅN IK

Krämig sill med örter

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 burk burk löksill
  • Sås

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 st ask smörgåskrasse
  • 1 st liten bunt gräslök finhackad
  • 2-3 msk finhackad bladpersilja
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk citronsaft
  • 1 nypa salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Häll bort lagen från sillen. 

2

Blanda crème fraiche, majonnäs och dijonsenap i en bunke. 

3

Klipp ner krasse och tillsätt gräslök, persilja, dill, socker, vinäger och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. 

4

Blanda såsen med sillen och häll upp i väl rengjord burk. Låt sillen mogna i minst 1 dygn i kylen. Håller sig ungefär en vecka i kylen.


Kommentar:
Ta hjälp av färdig inlagd löksill, sila bort lagen och blanda sillen med en krämig sås på krasse, dill och gräslök.

Recept