RECEPT FRÅN IK

Kavringsnitt med kronärtskockspaté

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 30 minuter
8 stycken

Du behöver

  • 8 st tunna skivor kavring
  • 100 g marinerade kronärtskockor avrunna
  • 2 st salladslökar
  • 0.5 st citron
  • 2 dl crème fraîche
  • salt och peppar
  • 1 st gelatinblad 1/2 msk vatten
  • Servering

  • bitar av marinerad kronärtskocka
  • ringar av salladslök
  • rucola

Gör så här

1

Ta ut 8 rundlar (cirka 5 centimeter i diameter) ur brödskivorna. Gör en krage till varje brödbit av dubbelvikt bakplåtspapper. Fäst ihop den med en nål eller häftklämma.

2

Dela kronärtskockorna i riktigt små bitar. Skär löken i fina skivor. Blanda kronärtskockor, salladslök, citronskal, crème fraiche, salt och peppar i en bunke.

3

Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten. Låt det ligga så i 5 minuter.

4

Krama ur gelatinbladet lite lätt och lägg det i en liten kastrull tillsammans med 1/2 msk vatten. Värm på medelvärme tills gelatinet har lösts upp i vattnet.

5

Blanda ner gelatinet i kronärtskocksblandningen under omrörning. Fördela röran i de 8 rundlarna.

6

Ställ patéerna kallt i 2–3 timmar. Garnera med bitar av marinerad kronärtskocka, salladslök och rucola.

7

Tips: Förrätten kan du förbereda dagen innan.


Kommentar:
Marinerad kronärtskocka med salladslök och crème fraiche blir både syrligt och krämigt ovanpå kavring.

Recept