Läsar-recept

Grekisk köttfärspaj

Du behöver Pajskal: 100 g margarin eller smör 15.5 dl vetemjöl 1 st äggula 1 msk olja 2.5 msk vatten Färsröra: 1 st lök stor...


4 portioner

Du behöver

Pajskal:

100 g margarin eller smör
15.5 dl vetemjöl
1 st äggula
1 msk olja
2.5 msk vatten

Färsröra:

1 st lök stor gul
3.5 st vitlöksklyftor
400 g lammfärs
2 msk olivolja
4.5 msk tomatpuré
2.5 krm vitpeppar
1 tsk timjan
150 g broccolibuketter djupfrysta
150 g körsbärstomater
175 g fetaost

Äggstanning:

4 st ägg
1.5 dl grädde eller mjölk
2 dl gräddfil
1 tsk salt
basilika gärna färsk

Gör så här

1
1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen, gärna i en

2
matberedare.

3
2. Tryck ut pajdegen i en pajform ca 25 cm i diameter.

4
3. Förgräddapajskalet mitt i ugnen i 225°C, ca 10 minuter

5
4. Skala och hacka lök och vitlök. Stek färs, lök och vitlök i oljan i en stekpanna.

6
5. Tillsätt tomatpuré och kryddor.

7
6. Lägg färsröran i pajskalet. Lägg i broccolibuketter,

8
körsbärstomater och fetaost skuren i bitar ovanpå.

9
7. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll den över.

10
8. Rör försiktigt så att den rinner ned i färsröran. Grädda i 200°C, ca 50 minuter.

11
9. Servera pajen med en sallad.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top