Du behöver
- 1 st liten gurka
- 2 st röda paprikor
- 2 st små färska lökar
- 4 st stora mogna tomater
- 1 msk vegetariskt buljongpulver
- 1 burk krossade tomater 400 g
- 2.5 msk olivolja
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
- 1 msk äppelcidervinäger
Gör så här
Hacka gurkan. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Skala och finhacka löken.
Lägg 2/3 av det hackade i matberedare monterad med kniv, spara resten till garnering.
Skär tomaterna i bitar och lägg dem i matberedaren. Strö över buljongpulver och mixa tills allt är finfördelat. Mixa i de krossade tomaterna och oljan. Häll över soppan i en skål, späd den eventuellt med lite vatten om den känns för tjock. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Låt stå kallt minst 30 minuter.
Fördela i koppar eller glas, garnera med grönsakshacket.
Att starta middagen med en kall svalkande gazpacho passar särskilt bra en varm sommarkväll.