Banoffeepaj med dajm – Paj med kola och banan

Du behöver 1 st kondenserad mjölk (397 g), eller 1 burk färdig dulce de leche 20 st digestivekex 150 g smör smält 3.5 st banan...

Tillagningstid: 130 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 st kondenserad mjölk (397 g), eller 1 burk färdig dulce de leche
  • 20 st digestivekex
  • 150 g smör smält
  • 3.5 st banan
  • 2 dl vispgrädde
  • dubbeldaim (56 g)

Gör så här

1
Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en hög kastrull och häll på vatten så att det täcker burken. Koka upp och koka i två timmar. Se till att vattnet täcker hela koktiden. Ta sedan upp burken och låt den svalna innan den öppnas.

2
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa digestivekexen med smöret och tryck ut i en pajform (cirka 20 centimeter i diameter). Grädda botten i ugnen i cirka 10 minuter, ta ut och låt svalna.

3
Vänd försiktigt upp botten på ett serveringsfat eller ta bort kanten om du använder form med löstagbar botten.

4
Öppna burken med kondenserad mjölk, som nu blivit kolasås (dulce de leche). Bred ut kolasåsen över digestivebottnen. Lägg på skivad banan och toppa med lättvispad grädde. Krossa eller hacka dajm och strö på toppen.


Kommentar:
10 min + 2 timmars koktid

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top