Du behöver
- 3.5 msk japansk soja
- 0.5 msk ingefära riven
- 0.5 tsk sesamolja
- 1.5 msk flytande honung
- 1.5 msk risvinäger eller
- vitvinsvinäger
- 1 msk olivolja
- 1 st grönkål (400 g), färsk
- 0.25 st rödkålshuvud (200 g)
- 3 st apelsiner
- salt
- svartpeppar
Gör så här
1
Blanda soja, ingefära, sesamolja, honung, vinäger och olivolja i en stor skål.
2
Ta bort grova bladnerver på grönkålen och strimla den fint. Ta bort rotstock och grova bladnerver på rödkålen och strimla även den fint. Vänd ner kålsorterna i skålen med dressing, blanda väl och krama in dressingen i kålen.
3
Skär bort skalet och allt det vita på apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Vänd ner dem i salladen och smaka av med salt och peppar.