Älggryta m kantareller & mesost

Du behöver 1 kg älgkött benfritt 1 st morot 50 g rotselleri 1 st gul lök smör salt och peppar 15 st enbär stötta 1...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg älgkött benfritt
  • 1 st morot
  • 50 g rotselleri
  • 1 st gul lök
  • smör
  • salt och peppar
  • 15 st enbär stötta
  • 1 st lagerblad
  • 5 dl rödvin
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk mesost eller messmör
  • 300 g kantareller
  • färsk oregano

Gör så här

1
Skär älgköttet i grytbitar. Skala moroten och rotsellerin och skär dem i tärningar. Skala löken och skär den i klyftor. Smält smör i en gjutjärnsgryta. Fräs älgköttet ett par minuter tills det fått fin färg. Tillsätt lök, rotfrukter och kryddor och låt dem fräsa med någon minut. Häll i rödvin och låt grytan

2
sjuda under lock i cirka 1 1/2 timme tills köttet är mört. Tillsätt grädde och messmör. Rensa kantarellerna och fräs dem i smör tills de är vackert gyllene. Vänd ner dem i grytan. Strö över färsk oregano eller hackad persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top