RECEPT FRÅN IK

Vegopannbiff med pressgurka

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

    Pressgurka:

  • 1 st gurka
  • 2 msk ättiksprit
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl vatten
  • 2 msk finhackad persilja
  • Vegopannbiff

  • 400 g formbar vegofärs
  • 1 st ägg
  • 0.5 st gul lök
  • 0.75 dl havregryn
  • 0.5 dl havregrädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 krm svartpeppar
  • Lök

  • 2.5 st gul lök
  • 2.5 msk smakneutral matolja
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk socker
  • Sås

  • 2 dl vatten
  • 2 dl havregrädde
  • 0.75 msk kinesisk soja
  • 1 msk schalottenlöksfond eller grönsaksfond
  • 1 msk maizena + 2 msk vatten
  • kokt potatis till servering

Gör så här

1

Pressgurka: Hyvla gurkan med osthyvel ner i en skål. Rör ihop ättiksprit, socker, salt, vatten och persilja och rör tills sockret är löst. Häll lagen över gurkan och låt stå medan resten lagas.

2

Vegopannbiff: Blanda färs, ägg, lök, havregryn, havregrädde, soja och peppar.

3

Forma med blöta händer färsen till 12 biffar. Lägg över dem på en sköljd skärbräda.

4

Lök: Skiva löken och fräs i 1 matsked olja på låg värme med salt och socker i 10 minuter. Höj värmen när löken blivit riktigt mjuk och stek till gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.

5

Stek biffarna i olja, cirka 3 minuter på varje sida. Lägg upp dem på ett fat.

6

Sås: Tillsätt vatten i pannan, och vispa medan vattnet kokar. Tillsätt havregrädde, soja och fond, och låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och red sedan såsen med maizena utrörd i vatten.

7

Lägg biffarna i såsen. Fördela löken ovanpå biffarna. Servera med gurkan och kokt potatis.

8

Tips: Schalottenlöksfond finns i Touch of Tastes sortiment.


Kommentar:
Husmanskost i vegotappning: Klassisk pannbiff med karamelliserad lök serverad med frisk pressgurka.

Recept