Du behöver
- 600 g falukorv
- 1 msk smör och rapsolja till formen
- 2 st äpplen
- 5-6 skiva ost
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk olivolja
- hackad persilja
Till servering
2 dl crème fraîche
1-2 msk riven pepparrot från tub
4 prt kokt pressad potatis
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär falukorven i skivor, nästan hela vägen ner, men inte helt igenom. Lägg över falukorven i en smord ugnssäker form.
Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Dela ostskivorna i mindre bitar.
Bred dijonsenap mellan korvskivorna och stick ner äppel- och ostskivorna. Ringla över lite olivolja.
Sätt in formen i nedre delen av ugnen och tillaga falukorven i 15–20 minuter, eller tills den är genomvarm och fått fin färg. Toppa med hackad persilja.
Servera korven med crème fraiche blandad med pepparrot. Pressad potatis eller potatismos är gott till.
Falukorv i ugn är en riktig vardagsräddare, vi späckar den med äpple, senap och ost.