RECEPT FRÅN IK

Ugnsfalu med äpple

Av . Foto: Eva Hildén

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g falukorv
  • 1 msk smör och rapsolja till formen
  • 2 st äpplen
  • 5-6 skiva ost
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • hackad persilja
  • Till servering

  • 2 dl crème fraîche
  • 1-2 msk riven pepparrot från tub
  • 4 prt kokt pressad potatis

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skär falukorven i skivor, nästan hela vägen ner, men inte helt igenom. Lägg över falukorven i en smord ugnssäker form.

3

Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Dela ostskivorna i mindre bitar.

4

Bred dijonsenap mellan korvskivorna och stick ner ­äppel- och ostskivorna. Ringla över lite olivolja.

5

Sätt in formen i nedre del­en av ugnen och tillaga falu­korven i 15–20 minuter, eller tills den är genomvarm och fått fin färg. Toppa med hackad persilja.

6

Servera korven med crème fraiche blandad med pepparrot. Pressad potatis eller potatismos är gott till.


Kommentar:
Falukorv i ugn är en riktig vardagsräddare, vi späckar den med äpple, senap och ost.

Recept