Tonfisk med bläckfiskpasta

Du behöver 400 g bläckfiskpasta torr eller färsk 4 st tonfiskkotletter eller marulk Tomatsås: koriander (se länk) Garnering: 1 st rödlök liten färsk koriander svartpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g bläckfiskpasta torr eller färsk
  • 4 st tonfiskkotletter eller marulk

Tomatsås:

koriander (se länk)

Garnering:

1 st rödlök liten
färsk koriander
svartpeppar färskmalen
olivolja
svartpeppar

Gör så här

Gör grundreceptet på tomatsås och smaksätt med färsk koriander. Smaka av och ta av från spisen. Koka pastan i en stor kastrull med vatten och havssalt. Några minuter för den färska eller enligt anvisningen på förpackningen för den torkade. Smaka dock av ett par minuter innan tiden gått ut och gör en egen bedömning av hur mycket “al dente” du vill ha pastan, det vill säga hur mycket tuggmotstånd. Blanda ner pastan i tomatsåsen direkt i kastrullen. Grilla fiskkotletterna och skär dem tvärsöver i centimetertjocka skivor. Fördela dem över pastan direkt före servering. Finhacka rödlöken och strö den över pastan tillsammans med lite färsk koriander. Avsluta gärna med några droppar olivolja och färskmalen svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top