RECEPT FRÅN IK

Tomat- & lökpajer med sardeller

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Extra tid: 30 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
5 stycken

Du behöver

  • 1 st färdig pajdeg
  • 1.5 st stor rödlök
  • smör
  • sardeller
  • 200 g cocktailtomater
  • Romantica

  • 1 dl västerbottensost
  • Äggstanning

  • ägg
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • Garnering och servering:

  • färsk timjan
  • sallad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj portionsformar, 10 cm i diameter, med olja.

2

Rulla ut pajdegen. Klipp eller skär rundlar som är något större än formarna. Lägg degen i formarna och tryck längs med kanterna så att degen löper längs med insidan.

3

Hacka rödlöken och stek den mjuk och glansig i smör.

4

Skär sardellerna i små bitar och dela tomaterna i skivor.

5

Lägg lök, sardeller och ost i pajformarna. Toppa med tomatskivor.

6

Äggstanning Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Fördela stanningen i formarna, den ska gå en bit upp på kanten.

7

Ställ pajformarna på en plåt och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

8

Toppa med färsk timjan och servera gärna med en sallad.


Recept