RECEPT FRÅN IK

Tofu- och grönsakswok med svamp

Av .

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • sås
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk risvinäger
  • 2 msk oystersås eller hoisinsås
  • 1 tsk sesamolja
  • Wok

  • 250 g fast tofu
  • 100 g shiitake
  • 200 g ostronskivling
  • 2 st paprikor
  • 8 st pak soi eller mangold
  • 2 st morötter
  • 1 pkt sockerärter
  • majsolja till stekning
  • 1 msk ingefära finriven
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 1.5 msk rostade sesamfrön

Gör så här

1
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Skär tofu i skivor. Klappa skivorna torra med hushållspapper och skär dem i bitar. Skiva svamparna. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela pak soi. Skala och strimla morötterna. Ansa sockerärterna.
2
Hetta upp lite olja i en wok eller en stor stekpanna. Stek tofubitarna cirka 1 minut på varje sida. Ta upp dem på en tallrik.
3
Woka svampen i oljan, cirka 5 minuter. Ta upp svampen på en tallrik. Woka grönsakerna i oljan 3–5 minuter. Blanda grönsakerna med ingefära och vitlök. Blanda ner svampen och vänd försiktigt ner tofu. Ringla över såsen och låt allt bli genomvarmt, cirka 1 minut. Garnera med rostade sesamfrön.

Recept // Fler svamprecept