RECEPT FRÅN IK

Teriyakitorsk med glasnudlar

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g glasnudlar
  • 600 g torsk eller annan vit fisk
  • salt
  • 1 dl teriyakisås
  • 3 msk sesamfrö
  • 2.5 st salladslökar
  • 1 st sugar snap peas (200 g)
  • Dressing:

  • 2 msk fisksås
  • 1 st lime saften
  • 2 msk strösocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Tillaga nudlarna enligt förpackningens anvisning. Spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Krama ur ytter-ligare vätska.
3
Torka av fisken med hushållspapper och dela den i stora bitar och lägg i en ugnsform. Salta lätt. Pensla fisken med teriyakisås och strö på sesamfrö. Tillaga fisken cirka 15 minuter eller tills den är genomlagad.
4
Ansa och strimla lök och
5
sugarsnaps och blanda med nudlarna. Fördela nudelblandningen i fyra djupa tallrikar. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll några
6
teskedar dressing över varje portion. Toppa med torsk och servera genast.

Recept // Fler fiskrecept