Taco på majstortilla, kyckling, tomat- och mangosalsa

Du behöver 4 st kycklinglår grillade 2 st tomater 1 st koriander knippe 0.5 st rödlök hackad 1 st röd chilifrukt hackad 3 st lime...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklinglår grillade
  • 2 st tomater
  • 1 st koriander knippe
  • 0.5 st rödlök hackad
  • 1 st röd chilifrukt hackad
  • 3 st lime
  • 5 msk crème fraîche
  • 5 msk gräddfil
  • 2 st avokado
  • 12 st majstortilla (alt vete- tortilla)
  • salt

Gör så här

1
1. Plocka kycklingköttet från lårbenen.?

2
2. Koka upp cirka 2 liter saltat vatten.?

3
3. Skär med en kniv ut grenfästet på tomaterna och gör ett litet kryss på ovansidan.?

4
4. Koka tomaterna till dess att skalet släpper, cirka 30 sekunder. Kyl i kallt vatten och skala tomaterna.

5
5. Dela tomaterna i 4 delar och ta bort kärnhuset.?

6
6. Skär tomat och mango i kuber på 1/2 x 1/2 cm.

7
7. Gör salsan: Hacka ett par kvistar koriander och blanda med hackad rödlök, chili och juice från 1/2 lime. Blanda ihop med tomat- och mangokuberna. Smaka av med salt och eventuellt mer limejuice och chili.

8
8. Blanda ihop crème fraiche och gräddfil till en variant på crema fresca.

9
9. Dela avokadorna på hälften, ta ur kärnan och gröp fruktköttet ur skalet med hjälp av en sked. Dela i kuber på 1/2 x 1/2 cm.

10
10. Vid servering, stek tortillan i en torr panna. Servera med kyckling, limeklyftor, avokado, mangosalsa och crema fresca.


Kommentar:
Receptet kommer från boken “Den blå maten” av Niklas Ekstedt och Henrik Ennert, Ordront förlag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top