Du behöver
- 200 g svamp färsk t ex champinjoner eller en näve torkad svamp
- 1.5 l buljong
- 0.5 st lök hackad gul
- 4 dl carnaroliris
- smör till stekning
- 1.5 dl vitt vin
- 150 g grön sparris
- parmesanost en näve nyriven
- bladpersilja hackad
Gör så här
1
Lägg den torkade svampen i blöt. Värm buljongen.
2
Fräs hackad lök och ris i lite smör utan att det tar färg, tills löken är genomskinlig och riset ogenomskinligt. Häll på vitt vin, rör om och låt vinet koka in på låg värme.
3
Häll av svampspadet och tillsätt det i risotton, rör om och låt det koka in. Bryn samtidigt svampen i smör.
4
Häll varm buljong över riset så att det precis täcker. Rör om och låt vätskan koka in.
5
Blanda i hälften av svampen. Fortsätt att täcka riset med buljong, röra om och koka in, tills riskornen börjar bli färdigkokta efter ungefär 20 minuter.
6
Skär sparrisen i bitar och låt den koka med de sista minuterna.
7
Blanda i resten av svampen, en näve nyriven ost och hackad bladpersilja.
8
Ta av från värmen och låt stå i 5 minuter med lock.
9
Servera till den härliga fänkålssalsiccian.
Kommentar:
Recept ur boken ”Korv. Den godaste korven stoppar du själv” (Bonnier Fakta) av Kristoffer Franzén.
Recept ur boken ”Korv. Den godaste korven stoppar du själv” (Bonnier Fakta) av Kristoffer Franzén.
Passar till: