Svamplasagne med sherry

Du behöver 300 g svamp kantareller, svart trumpetsvamp, skogs-champinjoner 1 st gul lök 2.5 st vitlöksklyftor 1 msk margarin eller smör 2 msk vetemjöl 3...


4 portioner

Du behöver

  • 300 g svamp kantareller, svart trumpetsvamp, skogs-champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 1 msk margarin eller smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1.5 msk sherry eller vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 pkt lasagneplattor (ca 200 g) färska
  • 2 dl riven ost

Gör så här

1
Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svampen och de båda löksorterna i matfettet i en kastrull. Pudra över vetemjölet och späd med buljong och grädde. Låt koka cirka 5 minuter. Smaka av med sherry eller vin, salt och peppar. Varva svampsåsen med lasagneplattor i en lätt smord ugnssäker form. Strö över osten.

2
Grädda lasagnen mitt i ugnen i 225 grader cirka 15 minuter.

3
Servera svamplasagnen med en tomatsallad.

4
Garnera gärna med stora tussar färsk timjan som passar ihop med svamp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top