Du behöver
- 300 g svamp kantareller, svart trumpetsvamp, skogs-champinjoner
- 1 st gul lök
- 2.5 st vitlöksklyftor
- 1 msk margarin eller smör
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl grönsaksbuljong
- 2 dl grädde
- 1.5 msk sherry eller vitt vin
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 pkt lasagneplattor (ca 200 g) färska
- 2 dl riven ost
Gör så här
1
Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svampen och de båda löksorterna i matfettet i en kastrull. Pudra över vetemjölet och späd med buljong och grädde. Låt koka cirka 5 minuter. Smaka av med sherry eller vin, salt och peppar. Varva svampsåsen med lasagneplattor i en lätt smord ugnssäker form. Strö över osten.
2
Grädda lasagnen mitt i ugnen i 225 grader cirka 15 minuter.
3
Servera svamplasagnen med en tomatsallad.
4
Garnera gärna med stora tussar färsk timjan som passar ihop med svamp.