Du behöver

  • 10 st plommon
  • 1.5 dl strösocker
  • 5 dl rödvin
  • 2 st stjärnanis
  • 0.5 st citron saft och skal
  • Råcreme:

  • 1 st vaniljstång
  • 4 st äggulor
  • 0.5 dl strösocker
  • 5 dl grädde

Gör så här

1
Kärna ur plommonen. Smält sockret i en kastrull. Häll på rödvin, stjärnanis, skalet och saften från 1/2 citron. Koka i cirka 5 minuter. Lägg i plommonen. Låt dem koka mjuka. Smaksätt eventuellt med lite mer socker. Servera plommonen varma eller kalla.
2
3
Skåra vaniljstången. Vispa äggulorna med sockret och vaniljstången. Vispa det pösigt. Lättvispa grädden. Vänd ner äggvispet med grädden. Servera till plommonen.

Kommentar:
Detta är ett recept i en trerättersmiddag som tv-kocken Tina Nordström tagit fram.


Recept // Fler frukt & bärrecept