Du behöver
- 150 g smör eller margarin
- 0.75 dl strösocker (70 g)
- 2 dl rågsikt (110 g)
- 1 3/4 dl vetemjöl (105 g)
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
1
Skär matfettet i små bitar. Lägg det i matberedarens bunke med plastkniven monterad. Lägg i socker, rågsikt, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta samman ingredienserna på medelhastighet tills det bildas en degboll i bunken.
2
Arbeta samman degen för hand, dela i tre bitar som vardera formas till kvadratiska längder om cirka 15 centimeter. Låt dem vila minst 30 minuter i kylen.
3
Skär längderna i knappt 1 centimeter tjocka skivor, nagga dem och lägg dem på papprad plåt.
4
Grädda mitt i ugnen i 200 grader 8–10 minuter till gyllene färg. Låt kallna och förvara dem i burk med tättslutande lock.