Spröda rågkex med vanilj

Du behöver 150 g smör eller margarin 0.75 dl strösocker (70 g) 2 dl rågsikt (110 g) 1 3/4 dl vetemjöl (105 g) 0.5 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
60 portioner

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 0.75 dl strösocker (70 g)
  • 2 dl rågsikt (110 g)
  • 1 3/4 dl vetemjöl (105 g)
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1
Skär matfettet i små bitar. Lägg det i matberedarens bunke med plastkniven monterad. Lägg i socker, rågsikt, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta samman ingredienserna på medelhastighet tills det bildas en degboll i bunken.

2
Arbeta samman degen för hand, dela i tre bitar som vardera formas till kvadratiska längder om cirka 15 centimeter. Låt dem vila minst 30 minuter i kylen.

3
Skär längderna i knappt 1 centimeter tjocka skivor, nagga dem och lägg dem på papprad plåt.

4
Grädda mitt i ugnen i 200 grader 8–10 minuter till gyllene färg. Låt kallna och förvara dem i burk med tättslutande lock.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top