Smördegsinbakad gorgonzola

Du behöver 2 st smördegsplattor djupfrysta gorgonzolaost ca 100 g 4 st parmaskinka stora tunna skivor äggula till pensling friséesallat eller rucolasallad 2.5 st tomater...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st smördegsplattor djupfrysta
  • gorgonzolaost ca 100 g
  • 4 st parmaskinka stora tunna skivor
  • äggula till pensling
  • friséesallat eller rucolasallad
  • 2.5 st tomater

Gör så här

Tina smördegsplattorna lätt. Dela varje platta i två delar. Kavla ut delarna till fyrkanter, 13 x 13 cm. Sätt ugnen på 225 grader. Dela osten i fyra lika stora delar. Vira in varje ostbit i en skiva parmaskinka till ett tätt paket. Fördela paketen på ena trekantshalvan av smördegsplattorna. Pensla runt kanterna med lite äggula. Vik över den andra halvan och tryck med en gaffel ihop till trekantspaket. Pensla dem med ägggula. Grädda smördegspaketen cirka 8 minuter. Lägg upp den inbakade osten på tallrikar tillsammans med frisée- eller rucolasallad och skivade tomater. Servera direkt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top