Smördegsflarn med hallon

Du behöver 0.5 dl florsocker 1 st förpackning smördeg kyld, färdigkavlad Rårörda hallon 100 g hallon färska 1.5 msk pressad apelsinsaft 2 msk florsocker Yoghurtkräm...

Tillagningstid: 70 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl florsocker
  • 1 st förpackning smördeg kyld, färdigkavlad

Rårörda hallon

100 g hallon färska
1.5 msk pressad apelsinsaft
2 msk florsocker

Yoghurtkräm

2 dl vispgrädde
1 dl tjock yoghurt
0.5 tsk äkta vaniljpulver
2 msk flytande honung

Garnering

50 g hallon
2 msk florsocker

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Pudra hälften av florsockret på plåten. Skär degen i åtta rektanglar, cirka 6 x 12 centimeter. Lägg smördegsbitarna på plåten och pudra över resten av florsockret. 

2

Picka bitarna med en -gaffel. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter tills de fått fin färg. Passa dem noga så att de inte bränns. Ta ut plåten och lägg ett bakplåtspapper över bitarna. Lägg en annan plåt över och pressa ner. Låt ligga så tills de svalnat. 

3

Rårörda hallon Rårör hallonen med apelsinsaft och florsocker tills hallonen mosat sig och florsockret smält.

4

Yoghurtkräm Vispa grädden tills den är fluffig, men inte för tjock. Blanda ner yoghurt, vaniljpulver och honung.

5

Lägg upp fyra avsvalnade smördegsflarn och fördela yoghurtkrämen på dem. Skeda över de rårörda hallonen och lägg på ett smördegslock. Garnera med hallon och pudra över florsocker. Njut genast!

6

Tips: Aprikoser, nektariner eller päron är också gott till. Skär frukten i mindre bitar och sjud tills de mjuknar, med socker, några matskedar vatten och citronsaft.


Kommentar:
Smördegsflarnen går att grädda dagen innan, men blir bäst om de fylls strax innan de skall ätas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top