Du behöver
- 1 sats pizzadeg
- (oliv)olja till pensling
- 8 rätt små tomater
- ca 8 msk hackad dill
- lite svartpeppar från kvarn
- 4 dl riven västerbottens-, lagrad präst- eller cheddarost
- några blad grönsallat, hackad dill
- 200-400 g kräftstjärtar i lag eller djupfrysta, tinade
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Dela den jästa degen i åtta bitar. Kavla ut varje del så att den blir cirka 12 cm i diameter och lägg fyra i taget på en plåt. Grädda pizzabottnarna 5 minuter, ta ut och pensla dem med (oliv)olja. Fördela en skivad tomat, 1 msk hackad dill, några vrid peppar och 1/2 dl riven ost över varje botten. Sätt in plåten i ugnen igen, på en av de övre falsarna och grädda nu cirka 6 minuter eller så att osten smälter och får en aning färg.
3
Fördela sallat, riven i småbitar, lite hackad dill och 25-50 g (10-15 st) kräftstjärtar direkt över varje pizza medan de är heta och servera.