Små pizzor med kräftor

Du behöver 1 sats pizzadeg (oliv)olja till pensling 8 rätt små tomater ca 8 msk hackad dill lite svartpeppar från kvarn 4 dl riven västerbottens-,...


8 portioner

Du behöver

  • 1 sats pizzadeg
  • (oliv)olja till pensling
  • 8 rätt små tomater
  • ca 8 msk hackad dill
  • lite svartpeppar från kvarn
  • 4 dl riven västerbottens-, lagrad präst- eller cheddarost
  • några blad grönsallat, hackad dill
  • 200-400 g kräftstjärtar i lag eller djupfrysta, tinade

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Dela den jästa degen i åtta bitar. Kavla ut varje del så att den blir cirka 12 cm i diameter och lägg fyra i taget på en plåt. Grädda pizzabottnarna 5 minuter, ta ut och pensla dem med (oliv)olja. Fördela en skivad tomat, 1 msk hackad dill, några vrid peppar och 1/2 dl riven ost över varje botten. Sätt in plåten i ugnen igen, på en av de övre falsarna och grädda nu cirka 6 minuter eller så att osten smälter och får en aning färg.

3
Fördela sallat, riven i småbitar, lite hackad dill och 25-50 g (10-15 st) kräftstjärtar direkt över varje pizza medan de är heta och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top