Du behöver

  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl öl
  • 3 msk fransk senap
  • 1.5 tsk salt
  • 3 krm kryddpeppar
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 st ägg
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 kg blandfärs
  • smör till stekning

Gör så här

1
Blanda ströbröd och öl i en skål. Rör ner senap, salt, peppar och ägg. Skala och finhacka löken. Stek den i smör på svag värme tills den mjuknar men inte tar färg. Tillsätt löken och blandfärsen till ströbrödblandningen.
2
Forma till små köttbullar. Stek dem gyllene i smör.

Kommentar:
Det tar tid att rulla små köttbullar. Om du inte har den blir de ju goda även som stora! Det här receptet är en del av Hemma bästs julbord 1998. För fler recept klicka på länkarna!


Recept // Fler köttfärsrecept