Du behöver
- 200 g pasta typ band eller snäckor
- 1 st broccoli stånd
- 10 st hamburgerkött tunnskurna skivor
- sås
- 150 g skogschampinjoner (ca 5 dl skivade)
- 2 msk purjolök finskivad
- 1 msk smör eller margarin
- 1 msk vetemjöl
- 2.5 dl kelda 5%
- 2 tsk kantarellfond vilt- och
- salt och grovmalen svartpeppar
Gör så här
1
Koka pastan det sista du gör före servering, enligt anvisning på förpackningen. Skölj broccolin, dela den i mindre bitar och koka dem knappt mjuka att blandas med pastan. Strimla köttskivorna att strö ovanpå pastan vid servering.
2
Skiva svampen och fräs den tillsammans med purjon i matfett. Rör ner mjöl och späd med gräddmjölken. Koka upp under omrörning och låt koka 3 minuter. Smaka av med fond, salt och peppar. Skeda såsen över nykokt pasta.