Skogssvampsås till pasta

Du behöver 200 g pasta typ band eller snäckor 1 st broccoli stånd 10 st hamburgerkött tunnskurna skivor sås 150 g skogschampinjoner (ca 5 dl...


2 portioner

Du behöver

  • 200 g pasta typ band eller snäckor
  • 1 st broccoli stånd
  • 10 st hamburgerkött tunnskurna skivor
  • sås
  • 150 g skogschampinjoner (ca 5 dl skivade)
  • 2 msk purjolök finskivad
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2.5 dl kelda 5%
  • 2 tsk kantarellfond vilt- och
  • salt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

1
Koka pastan det sista du gör före servering, enligt anvisning på förpackningen. Skölj broccolin, dela den i mindre bitar och koka dem knappt mjuka att blandas med pastan. Strimla köttskivorna att strö ovanpå pastan vid servering.

2
Skiva svampen och fräs den tillsammans med purjon i matfett. Rör ner mjöl och späd med gräddmjölken. Koka upp under omrörning och låt koka 3 minuter. Smaka av med fond, salt och peppar. Skeda såsen över nykokt pasta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top