RECEPT FRÅN IK

Saftiga lammfärsbiffar med tabbouleh

Än är sommaren inte över! Tänd grillen och bjud på läckra lammfärsbiffar. med en smakrik tabbouleh som tillbehör.

Av . Foto: Lee Kearney

Extra tid: 10 minuter
Tillagningstid: 45 minuter
0 styck

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk mald spiskummin
  • salt
  • Tabbouleh

  • 2 dl kokt bulgur
  • tomater
  • 1 st gul lök
  • liten bunt bladpersilja
  • 2 msk finhackad mynta
  • 1 st citron
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Servering

  • 1 st gurka
  • 1 st rödlök
  • 2 dl tjock yoghurt
  • 1 dl oliver

Gör så här

1

Blanda färsen med paprikapulver, vitlök och spiskummin. Krydda med salt och peppar. Forma till avlånga biffar, lägg på ett fat täckt med plastfolie och ställ in i kylen.

2

Tabbouleh: Lägg kokt bulgur i en skål. Fintärna tomaterna, finhacka lök och persilja. Blanda ner allt i skålen med bulgur. Tillsätt mynta, citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar, blanda.

3

Grilla biffarna tills de fått fin färg och är genomstekta.

4

Servering Servera lammfärsbiffarna med tabbouleh, gurka, lök, yoghurt och oliver.


Recept // Fler lammfärsrecept