Saffranskransar

Du behöver Deg: Samma som till saffransbullar Fyllning till 2 kransar: 75 g mandel 1 dl strösocker 125 g smör 2 dl russin Gör så...


2 portioner

Du behöver

Deg:

Samma som till saffransbullar

Fyllning till 2 kransar:

75 g mandel
1 dl strösocker
125 g smör
2 dl russin

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Mal mandeln i matberedare. Tillsätt socker och smör och kör till en smet. Dela saffransdegen i två delar och kavla ut dem till rektanglar, cirka 30 x 70 cm.

3
Bred ut smeten på degkakan. Strö över russin. Rulla ihop till en rulle från ena långsidan och lägg rullen på en plåt. Forma den sedan till en krans. Klipp gärna centimetertjocka jack i rullarna och lägg flikarna växelvis åt höger och vänster.

4
Låt kransarna jäsa 30 minuter och pensla med uppvispat ägg.

5
Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.

6
Låt svalna under bakduk.


Kommentar:
Receptet kommer från Bakstugan i När på Gotland. Klicka på länkarna för fler recept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top