RECEPT FRÅN IK

Rolfs lyxiga schnitzel med ost och skinka

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • kött tunna skivor, gärna kalv
  • salt svartpeppar
  • 2 skiva skinka rökt
  • 3.5 st ost skivor, gärna emmentaler, grevé eller herrgård
  • Panering:

  • 2.5 msk vetemjöl
  • 1 st ägg lätt vispat
  • 0.75 dl ströbröd
  • smör

Gör så här

1
Bulta skivorna så att de blir stora och tunna. Salta och peppra. Placera skinka och ost på varje halva, vik den andra halvan över.
2
Stäng med hjälp av tandpetare.
3
Doppa köttet i mjöl, sedan i ägg och ströbröd.
4
Låt schnitzlarna ligga en stund så att paneringen stelnar.
5
Stek köttet långsamt 4–5 minuter på varje sida.
6
Skär i mindre bitar till serveringen. Råstekt potatis, ärter och en frasig grönsallad blir goda tillbehör.

Recept // Fler nötköttrecept