Du behöver
- 1 st gul lök
- 0.5 st röd chili
- olivolja till stekning
- 200 g vitkål
- 3 st potatisar
- 500 g rödbetor
- 2 st hönsbuljongtärningar
- 12 dl vatten
- 2 st lagerblad
- ca 100 g kokta kikärter
- 1.5 msk finriven färsk ingefära
- salt
Stekt kycklinglårfilé
400 g kycklinglårfilé
olivolja att steka i
svartpeppar
1 tsk sju kryddor
bröd till servering
Gör så här
Hacka löken. Dela chilin på längden och ta bort kärnhuset. Hacka chilin fint. Fräs lök och chili i en gryta. Löken ska bli mjuk och glansig men inte ta färg.
Strimla vitkålen. Skala och tärna potatis och rödbetor. Tillsätt vitkål, potatis, rödbetor, buljongtärningar, vatten och lagerblad till grytan.
Låt koka tills rödbetorna är mjuka, det tar cirka 30 minuter. Skölj kikärterna och tillsätt dem. Smaka av med ingefära och salt.
Dela kycklinglårfilén i riktigt små bitar. Stek kycklingen i olivolja, hälften åt gången, i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och sju kryddor.
Servera soppan med kycklinglårfilé och bröd.
Tips: Sju kryddor är en kryddblandning som är vanlig i Mellanösternmat. Du hittar den i kryddbutiker eller till exempel på Willys.
Prova en annorlunda rödbetssoppa med kikärter, chili och ingefära. Kycklingen får smak av kryddblandningen sju kryddor.