Du behöver

  • 500 g räkor djupfrysta
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 st gul lök medelstor, finhackad
  • vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st burk hela tomater
  • 1 dl vin torrt vitt
  • 2 msk persilja finhackad
  • 1/2-1 tsk oregano
  • salt, svartpeppar
  • 200 g fetaost (gärna Mevgal)

Gör så här

1
Tina och skala räkorna. Lägg dem på vänt i kylen så länge. Värm oljan i en låg, vid stor panna. Tillsätt hackad lök och eventuell vitlök under omrörning. Rör utan uppehåll tills den gula löken mjuknat och är genomskinlig. Tillsätt de hela burktomaterna, vin och hackad persilja. Låt allt sakta sjuda och koka ihop lite under cirka 5 minuter. Rör om då och då. Dags att smaka av med oregano, salt och peppar. Skär fetaosten i knappt centimetertjocka, halva skivor - eller i stora tärningar. Värm osten i tomat- och vinsåsen så att den blir genomvarm.
2
Tillsätt och hetta snabbt upp de skalade räkorna precis innan det är dags att äta. Observera - räkorna ska inte koka! Då blir de sega. Servera rätten direkt med brytbrödet till.

Kommentar:
<b>Att äta till:</b> Vitt brytbröd, som exempelvis butiksnybakad baguette

Recept // Fler skaldjurrecept