Rabarber- och jordgubbs-coupe

Du behöver 100 g blockchoklad vit 2 dl vispgrädde 1 st äggula 2 tsk florsocker citruslikör ev 1 msk mynta till garnering Kompott: 1.5 l...


4 portioner

Du behöver

  • 100 g blockchoklad vit
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st äggula
  • 2 tsk florsocker
  • citruslikör ev 1 msk
  • mynta till garnering

Kompott:

1.5 l jordgubbar
3 st stjälkar späd rabarber
1 glas röd vinbärsgelé
socker ev

Gör så här

Smält chokladen enligt anvisningarna på förpackningen och rör den slät. Vispa grädden tjock. Vispa äggula och florsocker och rör ned smeten i grädden. Blanda ned den svalnade chokladen och sist ev likör. Slå moussen i en skål och ställ den i kylen över natten eller minst 5-6 timmar. Skölj jordgubbar och rabarber. Snoppa och dela en liter av bären. Smält gelén på låg värme och vispa den slät. Doppa resten av jordgubbarna i gelén och lägg dem på bakpapper. Skiva rabarbern mycket fint. Lägg de skivade bären och rabarbern i en kastrull och sjud sakta tills rabarbern mjuknar. Söta med socker eller gelé och låt kompotten kallna. Fördela kompotten i portionsglas och toppa med en sked chokladmousse strax före serveringen. Garnera med mynta och lägg de vackert glaserade jordgubbarna på assietten.


Kommentar:
Flera härliga fläder- och jordgubbsrecept hitter du under länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top