Du behöver

  • 100 g blockchoklad vit
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st äggula
  • 2 tsk florsocker
  • citruslikör ev 1 msk
  • mynta till garnering
  • Kompott:

  • 1.5 l jordgubbar
  • 3 st stjälkar späd rabarber
  • 1 glas röd vinbärsgelé
  • socker ev

Gör så här

Smält chokladen enligt anvisningarna på förpackningen och rör den slät. Vispa grädden tjock. Vispa äggula och florsocker och rör ned smeten i grädden. Blanda ned den svalnade chokladen och sist ev likör. Slå moussen i en skål och ställ den i kylen över natten eller minst 5-6 timmar. Skölj jordgubbar och rabarber. Snoppa och dela en liter av bären. Smält gelén på låg värme och vispa den slät. Doppa resten av jordgubbarna i gelén och lägg dem på bakpapper. Skiva rabarbern mycket fint. Lägg de skivade bären och rabarbern i en kastrull och sjud sakta tills rabarbern mjuknar. Söta med socker eller gelé och låt kompotten kallna. Fördela kompotten i portionsglas och toppa med en sked chokladmousse strax före serveringen. Garnera med mynta och lägg de vackert glaserade jordgubbarna på assietten.

Kommentar:
Flera härliga fläder- och jordgubbsrecept hitter du under länkarna.


Recept // Fler frukt & bärrecept