Du behöver
- 2,5 dl quinoa
- 5 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- 1 st gul lök
- 100 g spenat
- 100 g champinjoner
- 1 msk olivolja
- 2 st kokt potatis medelstora, rivna
- 2 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1,5 tsk salt
- peppar
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 3-4 msk olivolja till stekning
Servering
tomatsallad
Gör så här
Lägg quinoan i en sil och skölj den väl i kallt vatten. Koka upp vatten och salt och lägg i quinoan. Koka på svag värme under lock i 20 minuter. Låt rinna av i en sil.
Skala och hacka löken fint. Skölj spenaten och slunga den torr. Hacka champinjonerna fint. Hetta upp olivolja i en stekpanna, fräs lök och champinjoner ett par minuter. Lägg i spenaten och fräs tills den är mjuk och vätskan kokat in.
Lägg det frästa i en skål. Blanda ner quinoa, potatis, ägg, mjöl, salt och peppar och vitlök. Blanda till en färs och forma små, avlånga biffar.
Servering Stek frikadellerna i olja och servera med tomatsallad.