Quinoa-frikadeller med spenat

Du behöver 2,5 dl quinoa 5 dl vatten 0,5 tsk salt 1 st gul lök 100 g spenat 100 g champinjoner 1 msk olivolja 2...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2,5 dl quinoa
  • 5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 st gul lök
  • 100 g spenat
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 2 st kokt potatis medelstora, rivna
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • peppar
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 3-4 msk olivolja till stekning

Servering

tomatsallad

Gör så här

1

Lägg quinoan i en sil och skölj den väl i kallt vatten. Koka upp vatten och salt och lägg i quinoan. Koka på svag värme under lock i 20 minuter. Låt rinna av i en sil.

2

Skala och hacka löken fint. Skölj spenaten och slunga den torr. Hacka champinjonerna fint. Hetta upp olivolja i en stekpanna, fräs lök och champinjoner ett par minuter. Lägg i spenaten och fräs tills den är mjuk och vätskan kokat in.

3

Lägg det frästa i en skål. Blanda ner quinoa, potatis, ägg, mjöl, salt och peppar och vitlök. Blanda till en färs och forma små, avlånga biffar.

4

Servering Stek frikadellerna i olja och servera med tomat­sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top