RECEPT FRÅN IK

Peperonata med bönor

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt tagliatelle
  • 1 st gul lök
  • 2 st klyftor vitlök
  • 4 st spetspaprikor
  • olivolja
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kapris
  • 1.5 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 msk honung
  • 1 burk cannellinibönor
  • salt och svartpeppar
  • Till garnering

  • färsk basilika

Gör så här

1

Koka upp saltat vatten till tagliatellen i stor kastrull.

2

Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla ­paprikorna.

3

Fräs allt i olivolja under omrörning tills löken är mjuk. Tillsätt tomater, vatten, kap­ris, vinäger och honung.

4

Låt koka utan lock i 10 minuter. Tillsätt mer vatten om det blir för torrt. Koka pastan under tiden.

5

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rör ner bönorna i peperonatan och smaka av med salt och peppar. Blanda röran med pasta och garnera med färsk basilika.

6

Tips:  Den som vill kan ersätta kaprisen med 1 dl svarta ­oliver.


Kommentar:
En blandning av sött och salt. Den extra söta spetspaprikan i kombination med salt kapris ger en härlig smakbrytning i den italienska paprikaröran.

Recept