RECEPT FRÅN IK

Pasta med kantareller

Foto: Ulf Svensson

Tillagningstid: 40 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 0.5 l kantareller
  • 1 st gul lök
  • 1.5 msk smör
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5-1 st citron
  • 240 g pastaspiraler
  • vatten och salt
  • svartpeppar
  • riven parmesan

Gör så här

1

Dela kantarellerna om de är stora och stek dem i varm, torr stekpanna tills vätskan är borta.

2

Hacka löken och lägg hacket i samma panna tillsammans med smör och olja. Stek tills löken är mjuk.

3

Koka pasta med salt enligt paketets bruksanvisning, slå av kokvattnet.

4

Tvätta och torka av citronen. Finriv det yttersta gula skalet på citronen och pressa sedan ur saften. Blanda pasta med svamp och lök, smaka av med citronskal och citronsaft. Peppra lite över. Servera med parmesanost.


Kommentar:
Sebastian Adolfsson i Norrköping delar med sig av sitt härliga pastarecept. Kantareller gör pastan lyxig.

Recept