Pasta med kantareller

Du behöver 0.5 l kantareller 1 st gul lök 1.5 msk smör 0.5 dl olivolja 0.5-1 st citron 240 g pastaspiraler vatten och salt svartpeppar...

Tillagningstid: 40 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 0.5 l kantareller
  • 1 st gul lök
  • 1.5 msk smör
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5-1 st citron
  • 240 g pastaspiraler
  • vatten och salt
  • svartpeppar
  • riven parmesan

Gör så här

1

Dela kantarellerna om de är stora och stek dem i varm, torr stekpanna tills vätskan är borta.

2

Hacka löken och lägg hacket i samma panna tillsammans med smör och olja. Stek tills löken är mjuk.

3

Koka pasta med salt enligt paketets bruksanvisning, slå av kokvattnet.

4

Tvätta och torka av citronen. Finriv det yttersta gula skalet på citronen och pressa sedan ur saften. Blanda pasta med svamp och lök, smaka av med citronskal och citronsaft. Peppra lite över. Servera med parmesanost.


Kommentar:
Sebastian Adolfsson i Norrköping delar med sig av sitt härliga pastarecept. Kantareller gör pastan lyxig.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top