RECEPT FRÅN IK

Överbakad hummersoppa

Servera soppan krämig och slät och gärna med lite räkor, musslor eller kräftstjärtar i varje skål.

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 burk hummersoppa à 400 g
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk koncentrerad hummerfond
  • 3 msk konjak
  • 2 st droppar tabasco
  • 2 st förpackningar kyld kavlad smördeg
  • 1 st ägg
  • 2 msk finhackad persilja

Gör så här

1

Mät upp hummersoppa och grädde i en kastrull, koka upp. Smaka av med hummerfond, konjak och tabasco, låt sjuda upp. Häll soppan i 4 ugnsfasta soppskålar, låt svalna minst 30 minuter.

2

Kavla ut smördegen och stansa ut 4 rundlar, 5–6 cm större än skålarna. Skär ett litet kryss i mitten på rundlarna.

3

Sätt ugnen på 175 grader. Pensla skålarnas kanter med kallt vatten. Lägg en rundel som ett lock på varje skål, tryck till så att degen fastnar. Tryck till runtom med en gaffel.

4

Ställ skålarna i en långpanna. Pensla locken med ägg.

5

Tillaga i mitten av ugnen tills smördegen fått fin färg, ca 15 minuter. Servera med persilja.