Du behöver
- 1 pkt kyld smördeg
- 2 st ägg
- 2 dl grädde
- nymalen svartpeppar
- riven västerbottenost
Sallad
25 g småbladig sallad
2 st rädisor tunnskivade
1 st klyfta fänkål tunnskivad
plockade örtblad t ex basilika
1 msk olivolja
Till garnering
flingsalt
svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen och stansa ut 6 rundlar med kakmått, 12 centimeter i diametern. Tryck ut dem i portionsstora pajformar (12 centimeter), så att degen kommer upp lite över kanten. Nagga och ställ formarna i frysen cirka 30 minuter.
Vispa ihop ägg och grädde. Peppra. Ställ pajformarna på en plåt. Fördela osten i pajerna och häll över äggsmeten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter, eller tills fyllningen stannat och fått fin färg.
Blanda ingredienserna till salladen. Toppa pajerna med sallad. Salta och peppra.
Ostpajerna får smak av västerbottensost.