RECEPT FRÅN IK

Ostpajer med sallad

Av . Foto: Eva Hildén

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 pkt kyld smördeg
  • 2 st ägg
  • 2 dl grädde
  • nymalen svartpeppar
  • riven västerbottenost
  • Sallad

  • 25 g småbladig sallad
  • 2 st rädisor tunnskivade
  • 1 st klyfta fänkål tunnskivad
  • plockade örtblad t ex basilika
  • 1 msk olivolja
  • Till garnering

  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen och stansa ut 6 rundlar med kakmått, 12 centimeter i diametern. Tryck ut dem i portionsstora pajformar (12 centimeter), så att degen kommer upp lite över kanten. Nagga och ställ formarna i frysen cirka 30 minuter.

2

Vispa ihop ägg och grädde. Peppra. Ställ pajformarna på en plåt. Fördela osten i pajerna och häll över äggsmeten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter, eller tills fyllningen stannat och fått fin färg.

3

Blanda ingredienserna till salladen. Toppa pajerna med sallad. Salta och peppra.


Kommentar:
Ostpajerna får smak av västerbottensost.

Recept