Du behöver
- 500 g delikatesspotatis
- 150 g gröna ärtor kokta
- 100 g sockerärtor förvällda
- 2 msk dill finhackad
- 3 msk vitvinsvinäger
- 2 msk citronsaft
- 0.5 dl rapsolja
- salt och svartpeppar
- 500 g vit fiskfilé torsk eller kolja
- 0.5 dl ströbröd
- 1 dl finhackade färska örter t ex smörgåskrasse
- salt och svartpeppar
- 3 msk smör
- 3 msk rapsolja
- citronklyftor till servering
Gör så här
1
1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Dela större
2
potatisar i mindre bitar och lägg ner i en skål. Tillsätt ärtor och sockerärtor skurna i mindre bitar tillsammans med finhackad dill, vinäger, citronsaft och olja. Blanda och smaka av med salt och peppar.
3
2. Skär fisken i mindre portionsbitar. Blanda ströbröd med 1 msk finhackade örter, salt och peppar. Doppa fisken i blandningen. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek fisken gyllenbrun på bägge sidor och servera genast till
4
potatissalladen.
5
3. Toppa med resten av de finhackade örterna och servera tillsammans med citronklyftor.
Bryn lite extra smör att ringla över fisken vid servering. Gräddfil med finhackade örter är också gott till.