Örtpanerad kolja med potatissallad

Du behöver 500 g delikatesspotatis 150 g gröna ärtor kokta 100 g sockerärtor förvällda 2 msk dill finhackad 3 msk vitvinsvinäger 2 msk citronsaft 0.5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g delikatesspotatis
  • 150 g gröna ärtor kokta
  • 100 g sockerärtor förvällda
  • 2 msk dill finhackad
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 dl rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • 500 g vit fiskfilé torsk eller kolja
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl finhackade färska örter t ex smörgåskrasse
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk smör
  • 3 msk rapsolja
  • citronklyftor till servering

Gör så här

1
1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Dela större

2
potatisar i mindre bitar och lägg ner i en skål. Tillsätt ärtor och sockerärtor skurna i mindre bitar tillsammans med finhackad dill, vinäger, citronsaft och olja. Blanda och smaka av med salt och peppar.

3
2. Skär fisken i mindre portionsbitar. Blanda ströbröd med 1 msk finhackade örter, salt och peppar. Doppa fisken i blandningen. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek fisken gyllenbrun på bägge sidor och servera genast till

4
potatissalladen.

5
3. Toppa med resten av de finhackade örterna och servera tillsammans med citronklyftor.


Kommentar:
Bryn lite extra smör att ringla över fisken vid servering. Gräddfil med finhackade örter är också gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top