Du behöver
- 0.5 dl ströbröd
- 1 dl vatten kokhett
- 250 g nötfärs
- 250 g fläskfärs
- 1 st ägg
- 1.5 msk rosmarin finhackad färsk
- 2.5 st vitlök riven
- 1 tsk salt
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet
- tomatsås
- 2 st vitlök klyftor
- 3 msk olivolja
- 1 dl vitt vin
- 2 st tomater burkar krossade
- vatten + ca 1 burk
- salt svartpeppar, socker
Till servering
pasta nykokt
parmesanost färskriven
Gör så här
1
Lägg ströbrödet i en stor skål och häll över det heta vattnet, låt svälla och svalna. Blanda i färs, ägg, rosmarin, vitlök, salt och citronskal och se till att blanda väl. Rulla en provbulle, stek och smaka av, behövs mer kryddor?
2
Tomatsås
3
Hacka vitlöken fint och fräs i olivoljan utan att den tar färg, häll på vin och låt ånga bort nästan helt. Häll på tomatkross och vatten och låt puttra i cirka 20 minuter. Smaka av såsen med salt, peppar och socker.
4
Stek köttbullarna i smör och olivolja i medelhet stekpanna, stek helt klara eller bryn och låt dem gå klart i tomatsåsen.