Örtiga köttbullar i sås med spagetti

Du behöver 0.5 dl ströbröd 1 dl vatten kokhett 250 g nötfärs 250 g fläskfärs 1 st ägg 1.5 msk rosmarin finhackad färsk 2.5 st...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten kokhett
  • 250 g nötfärs
  • 250 g fläskfärs
  • 1 st ägg
  • 1.5 msk rosmarin finhackad färsk
  • 2.5 st vitlök riven
  • 1 tsk salt
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • tomatsås
  • 2 st vitlök klyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 st tomater burkar krossade
  • vatten + ca 1 burk
  • salt svartpeppar, socker

Till servering

pasta nykokt
parmesanost färskriven

Gör så här

1
Lägg ströbrödet i en stor skål och häll över det heta vattnet, låt svälla och svalna. Blanda i färs, ägg, rosmarin, vitlök, salt och citronskal och se till att blanda väl. Rulla en provbulle, stek och smaka av, behövs mer kryddor?

2
Tomatsås

3
Hacka vitlöken fint och fräs i olivoljan utan att den tar färg, häll på vin och låt ånga bort nästan helt. Häll på tomatkross och vatten och låt puttra i cirka 20 minuter. Smaka av såsen med salt, peppar och socker.

4
Stek köttbullarna i smör och olivolja i medelhet stekpanna, stek helt klara eller bryn och låt dem gå klart i tomatsåsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top